Välkomna till en värld av upplevelser på Bollbrolyckan

VARDAGENS FÖRHÅLLNINGSSÄTT

Tankar om livet just nu!

Vardagens förhållningssätt 💔❤️
#kulturen #människan #värdet #framtiden #lyckan #måendet#tillsammans

Det pågår en världskris, en sverige kris, en företagskris, en personlig kris, en kollektiv kris, en global och jordisk kris –
Jag pratar om krisen som skapat en spricka i HELHETEN!

Sprickan ger oss möjligheter att se igenom, göra om, lyssna in, värna om varandra, hitta nya samarbeten och möten, förstå och inse vart/vem vi är och kanske ta nya steg dit vi är på väg och ska – in till framtiden.

Corona – lockar ur orden “ro” eller “oro” – vad fokuserar du mest på just nu, ro eller oro?
Det varierar nog från timme till timme, från situation till situation för många människor på jorden.
Men ack så “energi viktigt” i helheten.

För den anställde kanske semester med lön är skönt i dessa soliga tider och bara ta det lugnt och hinna reflektera lite över din vardag och ditt nästa steg.

Ofrivillig semester pga inga jobb kvar till dig – kanske inte är lika lätt att ta det lugnt på. Sprickan kanske är fylld med fler sprickor av oro att inte ens kunna betala din mat på bordet.

För ledaren och entreprenören i företaget som har ekonomisk kris dygnet runt, fylls dagarna med åtgärder, problemlösningar, nya kreativa idéer och samtidigt ska humöret hållas uppe, stötta den personal som jobbar kvar, vara en inspiration till folket, gästerna och kunderna omkring dig ( om du har några sådana kvar såklart)

“Du behöver vara stark och visa vägen”

Men glöm inte att du är MÄNNISKA här på jorden, och människan är sårbar och fylld med känslor.
Du/jag orkar inte bära allt detta ansvar varje dag. Företagen skriker efter hjälp – men får man någon? De rika blir rikare och de fattiga blir fattigare – så är det faktiskt.

Året 2020 är ett ytterst märkligt år och det går bara att ta en timme i taget och jobba för det goda, det hållbara och människans existens på jorden. Det är trots allt det absolut viktigaste – att ha ett rent samvete, att jobba för en bättre värld, att ge av din kunskap och möta människans behov – ATT BLI SEDD! Det är så snett ibland så jag själv tappar det och har lust att skrika rakt ut.
Det gör jag med, i skogen, i meditationen för det måste UR kroppen. Annars kan det bildas sjukdomar, för stora stress sjukdomar och du tappar livsgnistan. Det tillåter jag inte.

En nästan 13-årig dröm blev vision – som i handling, kunskap och kraft blev till verklighet – Bollbrolyckan blev Helsingborgs Nya Nöjespalats 26 oktober 2019 med en stor Corona kris direkt efter succé vinterns öppning. Det är sanningen – och utifrån den måste jag förhålla mig och finna lösningar.

I en kris visar sig nämligen ALLT – vem som finns där på riktigt, hur vi kommunicerar, hur du kan hantera ditt företag ur ett helhetsperspektiv utifrån de förutsättningar som finns, hur människans beteende visar sig utifrån individens personliga utveckling, hur systemet är uppbyggt, hur landet och städerna hanterar kriser utifrån kompetens, regler och intresse, av de individer som styr. För där har vi det!
Organisationer, ledningar, kommuner, förvaltningar etc etc…där sitter det individer och det är bemötandet, den egna åsikten, intresset, viljan, förståelsen etc som styr. Men vi kan ju alltid säga att det är reglerna som styr allt. JA, kanske det, men vem/vilka sätter reglerna?

Det är en EXTREMT frustrerad utmaning för många just nu.

Pengar, egot, makt begäret, regler och okunskap har tagit för stor plats, alldeles för länge. Människan är inte så FRI som det sägs. Verkligheten visar något annat.

Det psykologiska beteendet är grunden i all hantering. Pengar är det materiella och visst behöver vi alla pengar för att kunna betala våra räkningar – eftersom världens sätt att leva, jobb och affärsutveckling bygger på just ekonomi.

Men åter igen – Vart lägger vi mest fokus i nuet?

På att köra på den vägen som går framför dig tills du möter STOPP skylten? Eller finna andra vägar – som att backa, svänga, köra i rondeller, ut på små landsvägar, stanna upp och sen kanske du kör fritt på motorvägen igen.
Tiden, tålamodet, ekonomin, det kreativa sinnet och hälsan din kommer med svaret. Ditt svar – vilken väg som är anpassad för just DIG!

Att känna tacksamhet för vad du faktiskt har är viktigt i sådana här kriser, genuin tacksamhet. Tankens kraft och din inre visdom. Den leder dig längre än du tror. Även om du inte ser det idag.

I detta inlägg vill jag framförallt belysa ALLA som kämpar och som väntar och väntar men inga svar de får… som försökt allt de kan men inga större resultat har det blivit. Alla älskade konstnärssjälar, alla artister och många fler yrkeskategorier i de företag som inte klarar hålla sin personal kvar, som står mer el mindre HELT utan jobb – detta är katastrof!
Det gör mig ledsen och reglerna och restriktionerna är inte rättvisa eller verklighetsförankrade. Kollektivtrafiken, shopping center, varuhusen, stränderna, parkerna etc…JA flockas ni bara. Men offentlig sammankomst, MAX 50 personer med 2 meters avstånd.

Nöjesindustrin dör mer och mer för var dag som går..Eller vänta..det kanske fortfarande anses som en hobby och inte ett jobb? 🤔Restaurangerna har pekats ut åtskilliga gånger för att vara så oansvariga och media älskar att kasta skit, skrämma slag på folket och skapa osämja människor emellan.

Vi kan bli tokiga på allt………

Men försök hitta de små vägarna – så små frön här och där. Stäng av TV:n, läs inte allt, våga lita på dig själv och vad du känner är rätt beslut för dig, Meditera, be om hjälp och försök hålla ut – så länge det bara går.

Vi entreprenör, företagsledare och producenter som vågar satsa, lägga hela våra liv och ekonomi på något vi tror på som berör, gläder och bidrar till ett gott mående i samhället och hos vår publik ( som förhoppningsvis får sitta där igen inom en snar framtid ) Det är modigt och vi ska vara stolta att vi gör det – det måste till. För vi är de som skapar upplevelser, vi skapar jobb åt människor, vi betalar skatt, vi bidrar till samhällets utveckling och tillväxt.. vi skapar mötesplatser åt människan att samlas på, få skratta, häpnas, gråta, reflektera, känna lycka etc etc.

Kulturen och småföretagaren kanske belyses ännu mer när pandemin lagt sig, eller vi lärt oss att leva med ett nytt virus.
Det ska dock inte behöva belysas egentligen..För om alla tittar inåt, förstår det inre och yttre värdet av din existens.
Hur måendet, ekonomin och kommunikationen behöver integreras med varandra. Hur alla bitar i pusslet behövs för att kunna lägga det.
Då hade världen sett annorlunda ut.

Människan behöver upplevelser, människan behöver varandra, det fysiska mötet och tillsammans kan vi förändra, återskapa och till och med nyskapa en bättre plats att leva på. Det börjar hos oss själva och när du når en inre frid känner du helheten.
Hjärna och hjärta synkroniseras.
Den känslan är värd allt annat än pengar.

MEN nu MÅSTE pengarna och människovärdet mötas – mer än någonsin i den värld vi lever i, idag! Det handlar inte om att ställa människoliv mot ekonomin. Men när budskapet är förvirrande, när kommunikationen inte fungerar och det blir mer psykiska och fysiska sjukdomar på folket. Kanske vi varken har tid eller resurser för allas mående, det kanske blir fler sjukskrivningar, större klyfta, grupperingar, och för den lilla människan hanterar vi inte denna psykiska, förvirrande och ovissa situationen – corona har skapat både “ro” och “oro” och det är upp till var och en hur vi fortsätter vår dagliga resa utifrån de förutsättningar vi har.
Vi behöver göra detta tillsammans..

Var rädd om dig och de dina och kämpa för det goda

“We can do it” #tillsammans #skapamöjligheter#bethechangeyouwishtoseeinthisworld

Kram
Sabina Söder
Kreativ ledare, Entreprenör, Artist, Terapeut, Lärare och Föreläsare.

www.bollbrolyckan.com
www.south-style.com

Previous slide
Next slide