nyheter

STJÄRNPARAD PÅ BOLLBROLYCKAN

”Babsan” och Malmberg

Stjärnparad på Bollbrolyckan

En rosafärgad femme fatale och en raggare från Göteborg…

Nej, låt oss börja så här: 

Sabina Söder är nöjesdrottning. Under snart fyra år har hon drivit palatset Bollbrolyckan på Söder i Helsingborg. Sedan starten har det hela tiden funnits tankar på att bjuda på en show med rikskända artister. 

Fredagen den 17 februari är hon framme vid ett av sina många mål. Då är det premiär för Lyckans Nöjesrevy.

Rikskända artister… 

Ja, vad sägs om den här välkända samlingen? Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson, Claes Malmberg, Sofie Lindberg, Håkan Brinck,  Sabina Söder och Anders Aldgård som också regisserar, samt showartisterna Joachim Maathz och Marcus Mützell.

Vad kommer då publiken att få se? Blir det någon röd tråd?

  • Tja, säger Anders Aldgård. Den röda tråden är att vi inte ha någon röd tråd. Men hela föreställningen kommer verkligen att andas gammeldags revy som vi nu hoppas ska bli en tradition här på Bollbrolyckan.

Claes Malmberg fyller i:

  • Förr var det vanligt med sådana revyer på krogarna i Sverige. Men de försvann en efter en. Därför känns det bra att återuppta traditionen.

Claes är ju en av Sveriges främsta komiker. Kommer publiken till exempel att åter få möta raggaren Ronny Jönsson som han en gång slog igenom med?

  • Det vet man aldrig. Kanske dammar jag av honom även om många av Ronny Jönssons fans har lämnat detta jordiska. Så gammal är faktiskt Ronny.

Under snart 30 år har exhelsingborgaren Håkan Brinck varit en kär artist för den skånska publiken – både som sångare och skådespelare. Numera bor han i Lomma.

  • För mig är det verkligen frågan om nostalgi, ja, att komma hem och att få vara med i en superrolig show med artister som jag verkligen trivs med.

Ja, det är en namnkunnig ensemble – med tio guldmasker från showbisgalor tilllsammans – som ger tio föreställningar.

Enbart ”Babsan” Wilhelmsson har fyra gyllene masker för bästa kostym på väggarna hemma i Stockholm. Och förutom hans paranta ”Babsan” kommer hans sykonst att märkas på scenen.

Premiär alltså den 17 februari och för musiken svarar Peter Berglunds orkester. 

Text: Kenny Lindquist ( frilansjournalist )